Kako se šminke obdržijo na ustnicah - 1. del

Pomlad je tu in z njo tudi bolj topli dnevi in več sončnih žarkov (in vitamina D). Prav tako pa se po februarskem postu vrača moj blog v polnem zagonu. Sedaj se bodo na blogu vrstile tako lepotne kot tudi lifestyle teme, bo pa blog kmalu zajadral tudi v bolj zdrav življenjski slog (ko ga bom tudi sama končno začela upoštevati).

Torej prvi blog, ki ga delim z vami je blog o šminkah. Iz ZDA sem si prinesla lepo število šmink, o katerih nisem še pisala, prav tako pa se jih tudi tukaj v zadnjem času prejela kar nekaj. Tako sem se odločila, da bom test razdelila na dva dela in z vami v tem delu delila šminke Avon.

Znamko Avon poznam že nekaj časa, vendar sem se s prvimi izdelki srečala šele na blogerski konferenci. V tem blogu bom predstavila vse tri šminke, ki sem jih v zadnjih mesecih prejela. Je pa medtem ena že šla ven iz prodaje (to se zgodi, ko imaš doma preprosto preveč šmink, čeprav do sedaj nisem bila ljubiteljica šmink). Povedati moram, da so me šminke presenetile vsaka na svoj način.Ultra colour bold lipstick v odtenku Extreme mauve
Barva te šminke je božanska nežna vijola-rdeča šminka. Všeč mi je ker na ustnicah pusti prijeten občutek in ne izsušuje ustnic. Njena obstojnost je srednja, nanos moraš namreč čez dan, kar nekajkrat ponoviti. Tele šminke v slovenskem katalogu ni več v prodaji.


Avon true colour lipstick v odtenku Poppy love
Ta šminka je živo rdeče barve (rdeče-oranžna) in na ustnicah rahlo svetleča. Njena obstojnost je nizka, saj gre z ustnic zelo hitro, zato je treba nanos velikokrat ponoviti, kar je zagotovo minus. Ker ne gre za mat šminko, na ustnicah pušča dober, vlažilen učinek. Plus te šminke pa je tudi to, da ima SPF faktor 15. Mojega odtenka ni več v prodaji, našla boš pa veliko drugih, poleg odtenka pa lahko odločiš ali si želiš bolj ali manj svetlečo šminko.


Avon true 3v1 rdečilo za ustnice v odtenku Loving lilac
Bolj kot šminka je to obarvan balzam za ustnice. Barva mi je zelo všeč, na ustnicah pa pusti svetleč (metalik) zaključek. Šminka ustnice nahrani in vlaži in jo lahko uporabljaš namesto balzama. Njena obstojnost je prav tako zelo nizka in je treba njen nanos večkrat ponoviti. Prav tako ima tudi ta šminka SPF faktor 15. To šminko bi recimo priporočala začetnicam ličenja, ki želijo le rahlo obarvanost in ne šminke v vsej svoji moči.


Povedati moram, da sem šminke testirala, brez da bi jih fiksirala, ampak sem naredila to kar naredi vsaka, ki se ji mudi - nanesla šminko in odletela skozi vrata. Predvidevam (bom še testirala, ko bom imela čas :D ), da bi bila obstojnost, pri prvih dveh večja, če bi jih še popivnala in fiksirala s pudrom v prahu. Tako da, ko mi to uspe bom poročala ali se obstojnost izboljša. Zagotovo, pa s fiksiranjem ne bodo postale obstojne cel dan brez popravkov ob pijači in jedači.

Katera je pa tvoja naj šminka?

Ni komentarjev