118 dni do prihoda domov: Ko kulturni šok mine in odkriješ ribe v Walmartu

Prvi in najbolj grozen teden je za mano. Po vseh dogodkih in pregledih na letališčih, je bil potem še šok kam sem dejansko prišla. Nekaj dni sem si iskreno želela samo stran od tu in nekam kamor se več dogaja. Resno sem razmišljala o tem, da bi se čim prej pobrala v Myrtle beach in si tam poskusila najti delo in stanovanje. Predvsem iz dveh razlogov, tam se dejansko nekaj dogaja in ker je tam veliko Slovencev. Čeprav sem na začetku videla to kot izziv, da nimam nobenega ‘poznanega’ okrog sebe, dejansko sedaj pogrešam klepetanje v slovenščini.


Kako zamenjaš službo?
Samo z razlogom in nekaj birokracije, ki pa ti na koncu vzame cel mesec. Da ne govorim o stroških prevoza do Myrtle beach in nazaj sem, ker vem da bi to morala storiti vsaj dvakrat. In seveda plačila za zamenjavo delodajalca. Tako da zaenkrat bom ostala kar tukaj.


Walmart in Walgreen
Čaka me še Kroger. Ko se dejansko sprehodiš po malo večjem delu Walmarta ugotoviš, da v njem prodajajo tudi ribe za v akvarij (mika me, da bi si eno kupila, pač za družbo), da ne govorim da imajo dejansko trgovinsko znamko ibuprofena (ibubel). Še vedno pa mi ni uspelo najti spreja proti komarjem, čeprav moram reči, da jih tukaj očitno sploh ni ali pa se me za spremembo končno izogibajo.
Obiskala sem tudi Walgreen, ki je drogerija, stvari v njem pa so dražje kot v Walmartu. Izbira kozmetike je nekoliko večja, vendar pa spet ne toliko, da bi se samo zaradi tega splačalo hoditi tja. :) In meni en od najljubših čipsov Pringels, ki je pri nas precej drag, je tukaj 1$. :D


Dogajanje v hiši Big brother
Resnično se v tej hiši počutim kot da bi bila nekje zaprta, samo da ni kamer (vsaj upam, ker na delovnem mestu jih je ogromno). No vidi se da prihajamo s celega sveta in da ima vsak drugačne navade. Dobrega spanja je bolj malo. Včeraj se mi je že drugič zgodilo, da je ena ob 2eh ponoči vžgala luč v sobi, ker so se odpravili v Walmart (oprt je 24/7) in to brez kakšnega posebnega razloga. Vsaj potiho so prišli nazaj. Sreča je samo da delam šele popoldan in sem lahko zjutraj lepo malo dlje spala (no pa popoldanski počitek je tudi prav prišel). Sicer pa se s cimri dobro razumemo in se da vse dogovoriti.


Sprememba delovnega mesta
Ta teden delam v 'booth-u' pri igricah, namesto v grillu in dejansko pogrešam grill že po enem dnevu. Moje delo trenutno je prenašanje otrok in staršev, ko si zbirajo nagrade glede na to koliko 'tickets' so si priigrali. Meni razen plišastih igrač ni nič posebno mikavnega (ja še vedno obožujem pliškote in na moji postelji doma jih je cela zbirka). No je pa precej naporno 6ur prenašati neodločne starše in otroke (sploh če se tako kot jaz z otroci ne ujameš), pa tudi precej bolj dolgočasno delo je kot v grillu, kjer se skoraj vedno nekaj dogaja, tudi če ni strank. Pa še napitnino dobiš. Tako da upaaaaaam, da se kmalu vrnem na svoje standardno delovno mesto. :)


Moja športna aktivnost?
Če odštejemo hojo na delu in hojo na delo, je moja telesna aktivnost enaka 0. Enostavno je večino časa prevroče, da bi karkoli delala. Vstajanje zgodaj zjutraj pa trenutno tudi ni visoko na spisku stvari, ki bi jih trenutno zelo rada počela. Torej sedaj lenarim in če ne prej, ko pridem domov se bom prvo odpravila na en malo daljši tek.

Kaj pa tebe zanima in bi rada izvedela o dogajanju ali kulturi na drugi strani luže?

1 komentar