KI na testu: Afrodita vlažilni losjon za telo Hyaluron

Različni losjoni mi večinoma niso pri srcu, saj pustijo na koži lepljiv občutek in potrebujejo veliko časa, da se vpijejo. Ta izdelek sem kupila za fotografiranje in seveda je potem stal v omari, dokler se nisem odločila, da porabim vse izdelke, ki mi stojijo v njej. Torej po mesecu uporabe in izpraznjeni embalaži je čas, da ga postavim na test.Znamka
Losjon je produkt slovenske kozmetične znamke Afrodita. Upam si trditi, da je to najboljša slovenska kozmetična znamka, ki ima kar nekaj dobrih izdelkov in nekateri me spremljajo že nekaj časa. Je pa to podjetje usmerjeno v proizvodnjo negovalne kozmetike za telo in obraz.

Kaj naj bi izdelek nudil?
Po nanosu ni lepljiv in se hitro vpija – lahko se oblečeš takoj po nanosu.
Vsebuje hialuronsko kislino.
Ne vsebuje parabenov, parafina in BHT.

Uporaba izdelka
Izdelek se lepo razmaže in ni lepljiv, vendar pa je vseeno potrebno počakati kakšno minuto, da se res dobro vpije preden se oblečeš. Je bele barve in prijetnega vonja. Po nanosu pa je koža mehka in voljna.

O sestavinah
Vsebuje hialuronsko kislino in sicer v obliki soli – natrijevega hialuronata, ki je manjša molekula kot hialuronska kislina in zato lažje prodira v kožo in jo vlaži tudi v globljih plasteh. Sicer pa je hialuronska kislina prisotna naravno v koži in skrbi, da ima koža dovolj vlage. Zaradi različnih procesov v telesu pa njena količina z leti upada.
Izdelek ne vsebuje parabenov, parafina in BHT. Nobena od teh sestavin se mi ne zdi sporna, razen parafina, ki na kože deluje kot okluziv (jo prekrije, da koža ne more dihati, voda ne izhlapeva). BHT se v izdelkih uporablja kot antioksidant in v zakonsko dovoljenih koncentracijah ne povzroča neželenih učinkov. Parabeni pa so konzervansi, kaj več o njih pa drugič.

Cena in dostopnost
Cena je okrog 3€, kar se mi zdi primerna cena. Dobiš pa ga v bolje založenih trgovinah in drogerijah.

Bi izdelek ponovno kupila?
Glede na to, da izdelek pušča dober občutek na koži, ni lepljiv in je cena primerna, bi ga verjetno še kupila, če ne bi bilo še toliko izdelkov za poskusiti.

Ančy ;)Ni komentarjev