Slediti sanjam: Kako sem postala make-up artistka (2. del) - Carpus makeup center in fotografiranje

Hej! 

In sedaj je tu še drugi del mojega šolanja in zaključno fotografiranje. V prejšnjem delu sem na kratko opisala kaj smo počeli, sedaj je pa tukaj še moje videnje šole v teh treh mesecih. 

Najprej moram pohvaliti Jasno Oklešen, ki je šolo speljala odlično in z nami delila mnoge skrivnosti make-up artistov in nam dajala odlične nasvete, hkrati pa je tudi poprijela za čopič in nam pokazala, kako mora stvar izgledati, ko jo opravi profesionalec. In potem smo me bolj ali manj uspešno to poskušale posnemati.
Druga predavateljica, ki nam je tudi dala ogromno in je z nami preživela kar nekaj ur je Romina Regvat, ki nam je prav tako pomagala in nas usmerjala z nasveti in nam priporočala katere čopiče in izdelke moramo nujno imeti v svojem kovčku.

Predstavljajte si nekoga, ki se ne liči pogosto in si želi postati make-up artist in hkrati mu risanje in likovno ustvarjanje ni nikoli ležalo. Sliši se kot recept za katastrofo vendar vam lahko zagotovim da ni in da sem se tudi jaz s pomočjo Jasne in Romine naučila izdelovati dobre make-upe. Treba pa je vedti, da ti make-up šola lahko pokaže tehniko, potem je pa na tebi da vadiš, vadiš, vadiš... Seveda nisem toliko vadila kot bi morala, saj sem se mogla vmes posvetiti tudi faksu in urejati vse obveznosti. Je bilo usklajevanje faksa in šole težko? Seveda je bilo, pa vendar je bila tale šola poleg učenja tudi polna zabave in predvsem sproščujoča. Vendar je bila tudi ta šola naporna, ko sem imela dober dan je bilo seveda vse enostavno, ko sem imela slab dan, pa je bilo potrebno vložiti veliko več truda, da je make up prišel ven točno tak kot je moral. In ja pri eyelinerju me čaka še veliko dela, da bo črta točno takšna kot mora biti.
In demonstrativna predavanja – Moram reči, da so bila vsa zanimiva. Najbolj so me pritegnili Martina, Matevž in Maja s svojo energijo in strastjo do dela, ki so jo kazali in z vsem znanjem, ki so ga delili z nami. 
Poleg vsega znanja, ki sem ga prejela tam, pa sem spoznala tudi nove kolegice, ki so vse po vrsti odlične make-up artistke in s katerimi smo se skozi celotno šolo razumele in se zabavale.
Za zaključek – šola mi je dala ogromno, tako znanja o sami umetnosti make-upa kot tudi sem spoznala sebe in odkrila kaj vse zmorem, če se le malo potrudim.

Fotografiranje
Šolanje pa se je po treh mesecih zaključilo s čisto pravim fotografiranjem, s super fotografinjo Ano Gregorič in čisto pravim modelom. Moj model je bila Iris Avdić. Če me je vse tri mesece skrbelo kako bo potekalo slikanje je napetost in strah iz tedna v teden večji. Iskanje 1000 slik make-upov, ki ni jih lahko naredila in stylingov, ki pridejo zraven. Že na začetku pa sem vedela, da iščem beauty make up, torej nekaj preprostega a hkrati lepega. No po kakih dveh ali treh tednih iskanja in zbiranja, sem le dan pred snemanjem imela končno fotografijo, ki jo hočem in make-up, ki ga bom naredila. Na koncu sem se odločila, da bom naredila no make-up make-up.
Na dan snemanja je bilo seveda stresno in predvsem strah, kako bo to potekalo. In kako je bilo na koncu? Super v sproščenem duhu. Moj model je super punca in naravna lepotička z velikimi ustnicami in lepimi očmi, tako da moje delo ni bilo pretežko, kljub temu, pa mi je z nasveti na pomoč priskočila tudi Jasna. In končni izdelek je odličen. Moj najljubši del slike so definitivno ustnice ;)
Frizer Matevž Majcen nam je pokazal nekaj enostavnih frizur. 

Maja Šušnjara nam je pokazal fashion make-up.
Moj make-up, ki je v mojem kovčku :)

 In še certifikat, ki sem ga prejela ob koncu šolanja :)


 Moja zaključna fotka 
Za mojo fotografijo lahko glasuješ tukaj in mi tako pomagaš pri boju za nagrado!


Ančy :)

Ni komentarjev